Kradsetræ

Et kradsetræ til katte er et must have. Katte elsker kradsetræer. Kradsetræet giver din kat, mulighed for at hvæsse sine kløer, lege og holde overblik over sit kongerige hvilket alt sammen ligger til kattens naturlige adfærd. Her på natur og fritid har vi samlet et stort udvalg af de bedste, billigste og pæneste kradsetræer til både små katte og store katte. Dette gør vi for at hjælpe dig med at tage det rigtige valg og for at finde det helt perfekte match til din kat og dit hjem. 

Hvad bruges et kradsetræ til? 

Et kradsetræ er for langt de fleste en basal del, at udstyret til din kat. Dens vigtigste funktion er, at den giver din kat mulighed for at hvæsse sine kløer uden, at dette skal gå ud over dine møbler. At hvæsse kløer er et medfødt instinkt hos katten. Katte hvæsser kløer for at markerer deres territorium. Dette gøres både ved at efterlade synlige kradsemærker samt ved at afsætte et lugtmærke via. svedkirtlerne under poterne.

Derudover bruges et kattekradsetræ både til at aktivere og stimulerer din kat. Dette kan være med til at holde dens kampvægt nede hvilket mindsker risikoen for overvægt, diabetes og generel mistrivsel for din kat. Derudover vil et kradsetræ give din kat det perfekte sted til en god omgang katte-yoga, hvor din kat kan strække sig ud og bevæge sig. Dette er godt hvad enten din kat er aktiv type der måske har svært ved at finde ro, eller den mere tilbagelænede garfield-type, som har behov for et kærligt skub for at komme ud af sofaen.

Hvorfor er det vigtigt at min kat har et kradsetræ?

Når du anskaffer dig en kat, har du forhåbentlig fået dig en hyggelig lille pelskugle som elsker at gøre dig selskab. Dog er det vigtigt at huske, at katten også er et dyr, med naturlige instinkter, som vi må tage hensyn til. Et af de hyppigste udfordringer ved katten som kæledyr, er deres hvæsse adfærd. Hvis ikke din kat får tilbudt det rigtige kradsemiljø, er der meget stor sandsynlighed for, at dens kradse behov tilfredsstilles på dine møbler eller andre uønskede steder som f.eks. vægge og døre. Derudover er der flere andre fordele ved at give din kat et kradsetræ. Dette bidrager alt sammen til at gøre livet mere lækkert for både dig og din kat:

  • Giver overblik: Katte i alle størrelser elsker at befinde sig på steder, hvor de har et godt overblik over rummet. Du har sikkert allerede opdaget at din kat er et nysgerrigt dyr der elsker at placerer sig på høje steder i hjemmet. Det rigtige kradsetræ kan forsyne din kat, med en god udsigtsplatform eller hule hvor dit majestætiske husdyr har rig mulighed for at trone over din stue eller sove. 
  • Giver din kat motion: Kradsetræet er med til at holde din kat aktiv og styrker derved både dens muskelstyrke, smidighed og kondition. Dette er særligt vigtigt, hvis du har en indekat som bruger meget tid indendørs som ellers nemt kan få ledproblemer.
  • Herre i eget hus: Katten får mulighed for at afmærke hjemmet. Dette er vigtigt at katten er meget territoriale dyr som fra naturens side gerne vil markerer deres yndlings områder med deres daglige hvæsning.
  • Mere glæde i hjemmet: kradsetræet giver det dig muligheden for at nyde synet af en glad og veltilfreds kat, der leger og følger sin naturlige adfærd, uden at være nervøs for om dette går ud over dine møbler. 

Der findes et utal af forskellige størrelser, modeller og design af kradsetræer. På natur og fritid har vi samlet et overblik over de mest populære modeller i forskellige prisklasser, materialer og design. Så hvadenten du er på udkig efter et billigt kradsetræ, et henholdsvist stort eller lille kradsetræ eller måske et kradsetræ i det helt rigtige design til dit hjem, så har vi et pænt kradsetræ der passer til både dine og din kats behov. Du har måske allerede gjort dig tanker om, hvordan dit kradsetræ skal se ud. Der er dog enkelte parametre som vi vil anbefale dig at tage højde for, inden du anskaffer dig et kradsetræ til din kat. Dette kan være afgørende for, om din kat vil bruge kradsetræet eller ej: 

  • Et kradsetræ skal stå godt fast og være lavet af et robust materiale.
  • Har du en stor kat. bør du overveje en ekstra tyk og høj kradsestamme, som naturligvis også skal være godt fastgjort i bunden. Der findes flere tilbud for kradsetræer til store katte.
  • Det er ofte en fordel, at din kat, har både en vandret og en lodret kradse mulighed. Dette kan være i form af et kradsetræ med både en kradsestamme og et kradsebræt.
  • De fleste katte finde stor glæde i at deres kradsetræ er forsynet med en hule de kan putte sig i og bruge som soveplads. 

Hvad er et kradsetræ lavet af?

Et kradsetræ kan fremstilles i mange forskellige materialer. Det mest anvendte til opretstående kradsetræer laves i tyk og naturlig sisal. Det er også muligt at finde et kradsetræ i bølgepap, hvilket kan give det et mere moderne udtryk. Begge disse modeller er gode og funktionelle. Hvis du er særligt interesseret i stabiliteten af kattens kradsetræ, anbefaler vi et kradsetræ af træ. Disse er enormt stabile og kan holde til et langt liv med en robust og aktiv kat. Derudover findes der også modeller i vandhyacint eller bananblade. Disse er bionedbrydelige, så hvis dette er vigtigt for dig, er det også muligt at finde et pænt kradsetræ i disse materialer. Derudover kan du være opmærksom på, at puderne skal være vaskbare, såfremt du har forelsket dig i et kradsetræ med puder. 

Hvor højt skal et kradsetræ være?

Her er svaret: Højt nok! Et kradsetræ skal være mindst ligeså højt som din kat er lang når den er fuldt udstrakt. Gerne højere hvis din kat kan lide at klatre. Det er meget vigtigt, at et kradsetræ er stabilt, og har du en stor kat, bør du muligvis overveje en XXL-model eller et gulv til loft kradsetræ. Hvis du har killinger bør du købe et lille kradsetræ som passer i højden til den størrelse.

Hvad er den bedste placering til kradsetræer?

Katte er meget selskabelige og nyder at have et godt overblik over deres omgivelser. Så stil gerne kradsetræet i et rum hvor du selv og familien opholder sig meget. De fleste vælger at stille kradsetræet i stuen. Tænk over, hvorfra din kat får den bedste udsigt. Det kan være, der er et dejligt spot med udsigt over både haven og stuen, nær et vindue.

Hvis du inden du anskaffer dig et kradsetræ oplever uhensigtsmæssig hvæsse adfærd fra din kat, så kan det være en idé at placerer kradsetræet på det sted, hvor den normalt hvæsser sine klør. Rengør det udsatte møbel og fjern det eventuelt i en periode, så din kat, har mulighed for at vænne sig til sit nye kradsemøbel. Katte Hvæsser altid samme sted grundet de lugt mærker de sætter på møblet. Tilbyder du din kat et kradsetræ allerede som killing, er der stor sandsynlighed for, at du slipper for uhensigtsmæssig hvæsse adfærd, mens det kan være mere vanskelig at ændre, hvis din kat allerede har kastet sin kærlighed på din yndlingsstol.

Hvordan får man en kat til at bruge et kradsetræ?

Hvis du oplever, at din kat er skeptisk over for sit kradsetræ, kan du hjælpe den på vej ved at gnide dens poter op ad træet. Herved afsættet lugtpartikler fra poterne på kradsetræet, hvilket inviterer din kat, til at opsøge dette sted næste gang den føler behov for at kradse i noget. Det er også muligt at anvende “cat-nip” på kradsetræet for at fremelske processen.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har plads til et kradsetræ? 

Hvis du bor småt eller af andre årsager ikke ønsker at anskaffe dig et kradsetræ, kan du overveje en kradsestamme eller et kradsebræt i stedet. Dette er mange katteejere glade for. Dette kradsemøbel kan tilfredsstille din kats behov for at kradse, og hermed frede dit hjems dyrebare ejendele. 

Hvilke alternativer findes der til kradsetræer? 

Der er rige muligheder for at finde et udmærket alternativ til kradsetræer, såfremt du ikke ønsker dette. På natur og fritid finder du et hurtigt overblik over både kradsebræt, kradsemåtter og kradsestammer. Disse kan fungere fint som et alternativ og særligt kradse stammerne er gode, da de flere modeller også tilbyder en lille platform, så din kat kan nyde udsigten fra et lidt højere niveau end vanligt. Hvis du er mere til et kradsebræt eller en kradsemåtte, kan det anbefales at gå efter en væghængt model, da denne kan hænges op på en væg, en højde der gør det muligt for din kat, at hvæsse sine klør og strække ud på samme tid. Et kradsetræ er en god, samlet løsning der opfylder din kats behov og hvis du vælger at anskaffe dig et af de alternative kradsemøbler, bør du overveje, hvordan du kan tilbyde din kat de elementer der ikke findes ved f.eks. en kradsemåtte eller kradsestamme. Dette kan være andre områder i hjemmet med gode udkig muligheder, legetøj og steder med mulighed for at slappe af, gemme sig og få et godt hvil.

Hvis du mangler det passende kradsetræ til din kat, kan Natur og fritid hjælpe dig godt på vej

På Natur og fritid er det vigtigt for os, at give dit et godt overblik over populære produkter og ale kategoier så du har for at finde det kradsetræ i høj kvalitet der passer bedst til dig, din kat og dit hjem. Vi tilbyder et overblik fra et stort kradsetræ med huler og egen altan til et lille kradsetræ med et mere enkelt og elegant udtryk. Du kan bestille dit kradsetræ og meget andet lækkert udstyr via vores hjemmeside.