Kanin legetøj

Spændende og sjovt kanin legetøj

Kaniner elsker at lege og være aktive. Det kan derfor være en god idé at anskaffe legetøj til aktivering af din kanin. Legetøj til kaniner understøtter gnaverens naturligt meget aktive adfærd og hjælper med at underholde og stimulere dem mentalt. Hvis ikke din kanin har mulighed for at gnave, bide, grave og hoppe omkring begynder de at kede sig, hvilket, for nogle kaniner, kan lede til destruktiv adfærd eller apati. Heldigvis findes der meget sjovt og billigt kaninlegetøj som du med god samvittighed kan glæde din kanin med. Det kan være en stor fordel at anskaffe sig meget forskelligt legetøj, så du kan skifte lidt ud og løbende overraske din kanin med nyt og spændende legetøj. Her på natur og fritid har vi samlet et overblik over de mest populære produkter på markedet indenfor kanin legetøj i mange forskellige prisklasser farver og materialer. Så ser du nærmere på vores store udvalg, vil du med garanti kunne finde det helt rigtige legetøj til din kanin.

Sådan kan kanin legetøj stimulere din kanin mentalt og fysisk

Som sagt er det vigtigt at holde sin kanin beskæftiget og aktiveret i løbet af dagen. Dette behøver ikke kræve det helt store arsenal af udstyr og legetøj, men kan sagtens lade sig gøre med simpelt og billigt kaninlegetøj. VI har samlet en række tips og tricks, der forhåbentligt kan hjælpe dig lidt på vej: 

  • Foderbold: Du kan hænge en foderbold op i loftet på dit kaninbur. Din kanin skal altså her arbejde mere for føden end hvis den bare lå klar i madskålen. Hvis maden hænger i loftet skal kaninen for det første rejse sig på bagbenene for at få fat i den, samt finde ud af, hvordan maden kommer ud til den. Herved gør du kaninens måltider eller snacks, til en sjov og udfordrende aktivitet for din kanin. 
  • Legetøj i træ: At gnave er den del af din kanins naturlige adfærd. Den er skabt til at bearbejde, for mange andre, svært fordøjelige fødevarer med den lange tænder. Derfor bør din kanin altid tilbydes legetøj som den kan bruge til at gnave i. Hvis en kanin ikke har mulighed for at gnave, er der stor sandsynlighed for, at den vil gnave i uhensigtsmæssige ting. F.eks. tremmerne i buret, madskålen eller lignede. Vi anbefaler at du anskaffer dig legetøj i træ, da dette ikke leder til tarmproblemer eller andre gener for din kanin. Tværtimod kan være med til at tilfredsstille behovet for at gnave og tilmed hjælper med at slibe dens tænder. 
  • I naturen lever kaniner under jorden hvor de graver huler og tunneler. De elsker at gemme sig og på varme sommerdage er det vigtigt at kaniner har muligheden for at søge skygge og afkøling. Derfor anbefaler vi, at du indretter dit kaninbur og -eller løbegård med tunneller, huler eller kaninhuse. Hvis der er mulighed for det, vil det være fantastisk for din kanin at have mulighed for at grave i jorden udenfor. Her kan man grave hegnet i løbegården et stykke ned i jorden, således at kaninerne kan grave løs, uden at bryde ud af gården. Hvis du ikke har mulighed for at have din kanin gående udendørs i ny og næ, så anbefaler vi, at du giver din kanin en legetunnel i stedet. Disse imiterer det tunnel rum som kaninen forsøger at skabe for sig selv i naturen. En gnavertunnel kan fås i mange forskellige materialer og størrelser. 
  • Skattejagt: der er ingen grund til at gøre det nemt for din kanin at få sin mad. I stedet for at skære frugt og grønt ud, og give det til din kanin, kan det være en god og stimulerende aktivitet, at de selv skal finde deres føde når de er udenfor, og derudover bruge en masse tid og kræfter på at bearbejde det. Gem derfor gerne hele gnaver grøntsager i kaninens udendørs areal og se hvordan kaninen kommer på arbejde med at søge efter sin mad. Dette er en beroligende aktivitet som samtidig aktiverer din kanin fysisk.

Er din kanin blevet overvægtig? 

Mange kaninejere oplever, at deres kanin bliver overvægtige. Dette skyldes, at kaninen bevæger sig for lidt i forhold til, hvad den indtager. Mange undervurderer, hvor meget motion en kanin rent faktisk skal have for at imødekomme deres naturlige adfærd og fysiologiske behov. I naturen får kaninen sin motion ved at hoppe rundt, lede efter føde, grave og gnave. Dette kræver en løbegård af en vis størrelse. Hvis du ikke har plads til dette, kan det være en idé at anskaffe dig en kanin sele til din kanin, så du kan gå en tur med den.