Hamsterhjul

Hvad er et hamsterhjul helt præcist? Det er et godt spørgsmål. Men i virkeligheden er det bare et cirkulært element monteret på et eksternt stativ, så de cirkulære hjul din hamster kører på kan dreje. Den står fri fra jorden og støder ikke på noget. Det er derfor, når din hamster begynder at gå inde i sit hamsterhjul, bevæger den sig, og din hamster kan løbe i det uendelige, mens den faktisk er på samme sted. Som tidligere nævnt er hamstere meget smarte, fordi de er aktive dyr, der elsker at bevæge sig. Nogle hamstere løber længere end andre. Ifølge dyrebeskyttelsesgrupper siges Roborovsku-dværghamsteren i gennemsnit at løbe 4 menneskelige maratonløb. Så det kan konkluderes, at et hamsterhjul er essentielt for en glad hamster – i hvert fald i de fleste tilfælde. Der er ikke mange regler for, hvor din hamsterscooter skal placeres. Vigtigst af alt er det i et hamsterbur. Det er her, det betyder noget, det er tilgængeligt. Hvor du vælger at placere i buret er op til dig. Din hamster skal have let adgang til den og skal være fritstående eller hængende, så den ikke støder på noget, når den bevæger sig.

Ud over det kan du tilpasse og dekorere dit hamsterbur med dit hamsterhjul efter din smag.

hamsterhjul De mest typiske materialer er; plastik eller træ. Begge har deres fordele og ting, du skal være opmærksom på. Hvis du fx vælger et plastik hamsterhjul, så sørg for at plastikken er giftfri. Det ser fedt ud, men du har ret, det kan være meget farligt i de forkerte hænder. Dette findes normalt under produktbeskrivelsen, ellers kan en hurtig Google-søgning fortælle om du kan bruge dette hamsterhjul.

Dit hamsterhjul skal have den rigtige størrelse.

Dansk Hamster Forbund anbefaler, at din hamsters hjul er store nok til, at hamsteren ikke skal bøje sig under løb. Det giver mening. Da de er aktive og løber meget, er det usundt og skadeligt for dem at løbe med bøjet ryg ofte. Derfor har dværghamstere brug for et hamsterhjul, der er lidt mindre end for eksempel et lille hamsterhjul. Guldhamstere, da de normalt er større. Udover størrelsen på hamsterhjulet er det også vigtigt, at bunden er fast, og at der ikke er skinner eller små huller. Overfladen skal være en fast bund.